BIBLIOTECA PÚBLICA MUNICIPAL ENRIC VALOR de Quart de Poblet

La nostra Biblioteca és, al cap a la fi, la identitat cultural del nostre poble, una ferramenta de treball al servei dels ciutadans i com a espai públic ha d’estar, sí o sí, necessàriament a la disposició i necessitats dels seus usuaris.

Si bé hem aconseguit que s’òbriga els dissabtes, hem de dir que encara no tenim una Sala d’Estudi de 24 h en període d’exàmens i caldria recordar que els exàmens de setembre han passat al mes de juliol, com la selectivitat que la tindrem els dies 4, 5 i 6. Són molts els estudiants preuniversitaris i universitaris que han de fer-ne ús i que ho hauran de fer a les biblioteques de València o a les poblacions de la rodalia, com La Cova Gran de Paterna oberta les 24 h des del 15 de maig fins al 7 de juliol o la d’Alaquàs, del 20 de març al 20 de juliol, de dilluns a diumenge.

I no parlem del mes d’agost perquè totes tenen apertura i no tanquen un parell de setmanes com la nostra, que de segur justificaran per desinfecció o reformes del local o ni se sap el perquè… Quan no hi ha voluntat, les justificacions sobren. Però el més penós i denigrant és que no ho demana un partit polític, NO. Ho demana la comunitat educativa del nostre poble i no oblidem que parlem de mares i pares que no volem que els nostres fills o filles es desplacen a altres llocs perquè no tenen cobertes les necessitats al seu poble.

Per acabar, volem deixar constància que no demanem un increment horari per al personal de la Biblioteca, gent experimentada i ben qualificada; però Sí que és penós i denigrant les maneres i formes d’acostar la cultura al poble, tot i que són diverses i de vegades criticables, sobretot quan es valoren primer els interessos partidistes que l’exigència de la mateixa realitat.

I tornem a “la història interminable” de sempre: i…, de la Biblioteca què?

Arxivat en: Compromís Quart, Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *